SESSIONS

 

We are excited to present to you our impressive line-up of conference sessions addressing the key issues in the sustainable

transportation industry and the diverse speakers who are leading their fields in implementation, action, and research.

Explore the various plenaries, breakout sessions, and pre-conference sessions taking place at MWGT 2019 from September 18-20, 2019.

Wednesday, September 18

PRE-CONFERENCE TRAINING

1:00 - 4:30 PM (3 hr 30 min)

Next Generation Fleet Fundamentals: Utilizing the Latest Data, Best Practices, and Platforms

Join us to learn about the latest tools, technologies and platforms that are available to assist administrators in managing high performing fleets.

Smart Mobility Charrette

1:00 - 4:30 PM (3 hr 30 min)

Hear from expert panel speakers and share ideas with key stakeholders to design solutions addressing the issues and needs of smart mobility.

Thursday, September 19

OPENING PLENARY

8:15 - 9:30 AM (1 hr 15 min)

Franklin Ballroom

Hear from our four Opening Plenary speakers talk about their knowledge and perspective on four big picture topics that are driving the industry:

1) shared mobility, 2) electrified transportation, 3) data driven & connected mobility/transportation, and 4) sustainable transportation.

MID-MORNING PLENARY

10:00 - 11:45 AM (1 hr 45 min)

Franklin Ballroom

Hear from multiple experts provide valuable knowledge and experience on their respective roles as leaders in the transportation industry. 

Each speaker will present individually for 15 min and will engage in Q & A led by the moderator. 

CONFERENCE BREAKOUT SESSIONS

Hear from industry leaders, transportation & mobility gurus at our multiple breakout sessions. We have over 50 experts coming from all across the region and country presenting their knowledge and experience. Click on the boxes below to explore what each session will cover. 

Thursday, September 19

BREAKOUT 1

BREAKOUT 2

Friday, September 20

BREAKOUT 3

BREAKOUT 4

1) Real-Time Data

for Management Results

1:00 - 2:00 pm (1 hr)

Franklin Ballroom A & B

2) Platforms to Streamline

Purchasing: Elimate RFP's Paperwork, and More

2:15 - 3:15 PM (1 hr)

Franklin Ballroom A & B

3) Data Driven Decision Making:

Next Level Fleet Analysis

& Planning Tools

3:30 - 4:30 pm (1 hr)

Franklin Ballroom A & B

Smart Mobility Charrette for Local and State Policy Makers, Planners and Key Stakeholders

Speaker Panel

1:00 - 2:15 pm (1 hr 15 min)

Scioto A Room

Charrette

2:30 - 4:30 pm (2 hrs)

Franklin Ballroom C

Funding Programs

for EV Charging

2:00 - 3:15 pm (1 hr 15 min)

Franklin Ballroom

Gaseous Fuel Vehicles

Industry Showcase

2:00 - 3:15 pm (1 hr 15 min)

Scioto A Room

Municipal and Vocational:

Peer Fleet Experiences

2:00 - 3:15 pm (1 hr 15 min)

Ohio AB Room

Light, Medium and

Heavy-Duty EV Showcase

3:45 - 5:00 pm (1 hr 15 min)

Franklin Ballroom

Smart Mobility –

Challenges and Opportunities

in a Changing Landscape

3:45 - 5:00 pm (1 hr 15 min)

Scioto A Room

Data Analytics and

Connectivity - Technologies

and Peer Fleet Experiences

3:45 - 5:00 pm (1 hr 15 min)

Ohio AB Room

 

EV Charging Showcase –

Options for Site Hosts

9:00 - 10:15 am (1 hr 15 min)

Franklin Ballroom

 

Growing Variety of

Renewable Fuel Options

9:00 - 10:15 am (1 hr 15 min)

Scioto A Room

Local and Regional Freight

and Last-Mile Delivery:

Peer Fleet Experiences

9:00 - 10:15 am (1 hr 15 min)

Ohio AB Room

creighton-randall.jpg

Chief Executive Officer &

Principal Consultant

Mobility Development Partners

Creighton Randall

nick-nigro.jpg

Chief Executive Officer

Atlas Public Policy

Nick Nigro

megan-allen.jpg

EV Solutions

Engineering Manager

Geotab

Megan Allen

george-survant.jpg

Sr. Director of Fleet Relations

National Truck Equipment Association (NTEA)

George Survant

dan-lipschultz.jpg

Dan Lipschultz

Commissioner & Vice-chair

Minnesota Public Utilities Commission

Electrified Transportation & Policy

shruti-vaidyanathan.png

Shruti

Vaidyanathan

Senior Advisor for Research

American Council for an Energy-Efficient Economy

(ACEEE)

Transportation Efficiency & Sustainability, Policy, Technology

todd-mouw.jpg

Todd Mouw

President

ROUSH CleanTech

Alternative Fuel Vehicles & Sustainable Transportation

andy-burnham.jpg

Andy Burnham

Principal Environmental Scientist

Argonne National Laboratory

Data Tools for Efficiency and Alternative Fuel Vehicles

michael-mcdonald.png

Michael McDonald

Sr. Director of Maintenance & Engineering, Sustainability and Government Affairs

UPS

Fleet Perspective on Sustainable & Efficient Transportation

arnab-nandi.jpg

Arnab Nandi

Founder & CEO

Mobikit

Data Infrastructure for Connected Vehicles

 

EV Public Charging:

What we need, where we need it, how to get there?

10:30 - 11:45 AM (1 hr 15 min)

Franklin Ballroom

Shared Solutions to Decarbonize Employer/Employee

Transportation Needs

10:30 - 11:45 AM (1 hr 15 min)

Scioto A Room

 

Passenger Transportation:

Peer Fleet Experiences

10:30 - 11:45 AM (1 hr 15 min)

Ohio AB Room

Platinum Members

Gold Members

Partners in Changing the Planet

Earth Share Membersip
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon

Clean Fuels Ohio

3240 W Henderson Rd Suite A

Columbus, OH 43220-2300

614.884.7336

info@cleanfuelsohio.org